fredag 28 november 2008

Tomat- och fetaostsallad

En snabb, enkel och fantastiskt god sallad.

Typ: sallad

Passar till: fisk, paj

Räcker till: 4 personer (som sidosallad) / 2 personer (som ensamt tillbehör till huvudrätt)

Ingredienser:

200 g tärnad fetaost
2 tomater (för dekorativa syften gärna en gul och en röd tomat)
1/2 gul lök

4 msk matolja
2 msk vinäger
2 msk vatten
1 krm socker
salt
svartpeppar
5 blad färsk hackad/riven basilika (i nödfall torkad basilika)


Så gör du:

Skala och hacka eller strimla löken. Skölj och tärna tomaterna. Kom ihåg att ta bort skaftfästet. Blanda basilika, tomater, lök och fetaost i en skål.

Rör ihop olja, vinäger, vatten och socker i en kopp. Smaka av med salt och peppar. Slå dressingen över saladen och blanda försiktigt.

Inga kommentarer: