söndag 30 november 2008

Pastasås Davido

Ibland får man till en fullträff (i alla fall i eget tycke). Här följer ett recept på en pastasås jag nyss improviserade ihop. Det här är bra nog att bjuda mamma på (hon har skämt bort mig med perfekt mat genom åren, så det är inte lätt att lyckas få till nåt tillräckligt bra).


Typ: varmrätt

Lämpliga tillbehör:

Pasta

Räcker till: 3-4 personer (beroende på hunger och tillbehör)

Ingredienser:

1 paket (140 g) bacon
1 stor gul lök
2 tomater
6-8 bitar soltorkad tomat
1 tsk chiliflingor
1 vitlöksklyfta
1 dl mascarpone
svartpeppar

Så här gör du:

Skala och finhacka löken. Skala vitlöksklyftan.

Koka upp vatten och lägg ned tomaterna, vänta tills skalet släppt och ta sedan upp tomaterna igen (med hålslev eller sked). Ta bort skalet från tomaterna. (Tip: använd vattnet du använde för att lossa tomatskalet med till att koka pastan i).

Skär bort kvistfästet från tomaterna och skär tomaterna i små bitar.

Klipp ned baconet i en panna på medelhög värme och låt det smälta, tillsätt sedan löken. Blanchera löken tillsammans med baconet i några minuter. Hacka under tiden de soltorkade tomaterna.

Tillsätt tomater, soltorkade tomater samt chiliflingor och pressa i vitlöken. Rör ihop och låt puttra några minuter. Tillsätt mascarponen och låt den smälta, smaka av med svartpeppar.

Inga kommentarer: