Det var ett bra tag sen jag postade nåt recept sist. Här kommer i alla fall ett recept på tiramisu. Om nom nom...
Typ: dessert
Räcker till: 4-6 personer
Ingredienser:
2 äggulor
4 msk strösocker
3 msk amaretto
225-250g mascarpone (en burk)
12 savoiardikex
1,5 dl starkt kaffe (4 tsk snabbkaffe + 1,5 dl vatten)
2 msk kakao
Så här gör du:
Vispa gulor och strösocker till en jämn, ljusgul smet. Tillsätt amaretto och mascarpone, rör försiktigt till en jämn blandning.
Koka upp vatten och tillsätt snabbkaffe-pulver. Häll kaffet i en vid, grund tallrik. Doppa sedan hälften av kexen (den flata långsidan nedåt) ungefär 2 sekunder i kaffet. Bara nedre delen av kexet skall doppas i kaffet. Lägg sedan kexen i botten på en form. Bred sedan hälften av smeten över kexen och sikta över 1 matsked kakao.
Upprepa proceduren med ett till lager kex, men sikta inte över någon kakao på det övre lagret.
Ställ formen i kylskåpet i några timmar -- helst över natten. Sikta över resten av kakaon innan servering.
torsdag 25 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Har gjort denna ca 5 ggr nu, bästa receptet!
Skicka en kommentar