onsdag 17 juni 2009

Chèvre-quiche med spenat och rostade pinjenötter

En makalöst god quiche som jag aldrig kan få nog av. Vanligtvis brukar jag försöka variera min matlagning när jag bjuder hem gäster och prova något nytt varje gång, men nu på sistone har det ofta blivit chèvre-quiche.


Typ: förrätt/varmrätt

Räcker till: 4-8 personer (lägre siffran om den serveras som varmrätt, högre siffran om den serveras som förrätt)

Ugn: 225°C

Ingredienser:

1 pajskal
200g chèvre
150g färsk spenat eller 300g djupfryst spenat
2 dl crème fraîche
150g riven ost
salt
svartpeppar
1/2 dl pinjenötter
6 ägg

Så här gör du:

Tärna chèvren och fördela jämt i botten på pajskalet.

Skölj spenaten i kallt vatten, låt den rinna av och strimla den sedan. Om du använder djupfryst spenat, tina den i mikrovågsugn och låt den sedan rinna av. Smörstek spenaten och fördela över chèvren.

Salta och peppra.

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på hög värme (tillse noga att du inte bränner nötterna) och sprid sedan jämt över pajen.

Blanda den rivna osten med crème fraîche och fördela sedan över pajen.

Grädda i ugn i 15 minuter.

Ta ut pajformen ur ugnen och fördela sedan 6 ägg över pajen; antingen varsamt så att gulorna förblir intakta, eller genom att först röra ihop äggen till en omelettliknande smet.

Grädda i ytterligare 10 minuter.

Inga kommentarer: