
Typ: varmrätt eller tillbehör
Lämpliga tillbehör:
Tärnade grönsaker (tomat, gurka, sallad, paprika), hackad lök, crème fraîche, riven ost, tortillas/tacoskal/nachos, någon form av het salsa
eller
kokt ris
Räcker till: 6-8 personer (den lägre siffran om den används som huvudrätt, den högre siffran som del i en texmex-meny)
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 stor/2 små hackad gul lök
2 morötter, tärnade
2 stjälkar celeri, hackade
2 paprikor, hackade
2 jalapeño (alt 1 starkare chilifrukt), avfröade och finhackade
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1 burk (240 g) blandade bönor
1 burk (240 g) kidneybönor
3/4 - 1.5 dl chunky salsa
1 tsk spiskummin
1-2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
(eventuellt lite salt och svartpeppar)
Så här gör du:
Värm oljan på medelvärme och fräs löken och morötterna. Tillsätt celeri, paprika, jalapeno och vitlök och fräs allting (glöm inte att röra om då och då) tills det mjuknat en aning (morötterna skall helst ha lite tuggmotstånd kvar). Tillsätt bönor, kryddor och salsa. Värm allting och smaka av med salt och svartpeppar.
PS: chilin på bilden innehåller en burk kikärtor istället för kidneybönor. Kikärtorna tar dock upp väldigt mycket vätska, så chilin tenderar att bli rätt torr, därför rekommenderar jag kidneybönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar